Ceuta

CeutaCeuta is een Spaanse enclave in Marokko, en ligt tegenover Gibraltar.
De haven is een soort free-zone, waar je belastingvrij zaken kon kopen. Voor schepen wordt de haven vaak gebruikt als bunkerhaven, bij het inkomen of uitgaan van de Middellandse Zee.

We liggen er met de Coral Rubrum, tegen de kant en we hebben een aantal uren om het stadje te verkennen, want het bunkeren van olie gaat hier niet zo snel.
Het stadje is niet zo groot, en je kunt eigenlijk alles belopen, het is wel vermoeiend, want Ceuta ligt tegen een aantal heuvels aan, en de straatjes lopen omhoog vanaf de haven gezien.
We hebben geluk, het is een feestdag, we zien veel mensen op straat en er is een soort processie aan de gang ter ere van een heilige.

Ceuta heeft een rijke historie en was (is) van strategisch belang, we zien dan ook veel torens met versterkte muren met kantelen en boven op een van de heuvels ligt een oud Moors fort. Het is voor ons zoiets als even de hond uitlaten, we mogen even de wal op, een beetje rondkijken en dan weer snel terug aan boord, voor het vervolgen van de reis.
Ceuta desde Monte Hacho
Ceuta_Jardines de San Sebastian
ceuta Moat_of_Royal_Wall_At_Ceuta_2
ceuta

De ´Zuilen van Hercules´ is al duizenden jaren de naam van de bergen aan weerszijden van de Straat van Gibraltar, dus de Monte Hacho (bij Ceuta) in Afrika en de Rots van Gibraltar in Europa. De zuilen van Hercules zijn sinds de oudheid het symbool geweest van de verbinding tussen de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan. Volgens Plato lag Atlantis vroeger voorbij de Zuilen van Hercules, en dus in de Atlantische Oceaan.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: