Straat Messina

Messina0De Straat van Messina is een zeestraat die het eiland Sicilië scheidt van Calabrië op het Apennijnse schiereiland en die de verbinding vormt tussen de Tyrreense Zee in het noorden en de Ionische Zee in het zuiden.

De lengte van de zeestraat is 17 zeemijl en de breedte varieert tussen 1,5 en 4,5 zeemijl.

De straat is genoemd naar de Siciliaanse havenstad Messina, waar tevens de veerboten vanaf het vasteland aankomen. De meeste veerboten komen ook door de straat en gaan of komen van het noordelijk gelegen Villa San Giovanni

Beloodsing;
Beloodsing is alleen verplicht voor schepen boven 15.000 G.R.T. of voor (producten) tankers boven 6000 G.R.T.

messina3
Doorvaart
;
Als je vanuit het zuiden komt zie je de Etna al op een grote afstand liggen, aan de Siciliaanse kant ligt het havenstadje Messina waar veel kleine vissersbootjes op de rede liggen vissen. Ook komen er regelmatig ferry´s de haven uitgevaren, of komen ze door de straat. Op het puntje van Sicilië naar het vasteland hangt een hoge hoogspanningskabel over de straat.  Eenmaal door de straat heen, komt na verloop van tijd het eilandje Stromboli in zicht, waar ook een actieve vulkaan op ligt.
De stuurlieden en Kapitein zijn op de brug, en de machine-kamer loopt op stand-by voor eventuele manoeuvres.

messina-port-italy

Reacties

  1. Als je, tenminste in de tijd dat ik voer, van 1960 tot 1970, door de Straat voer kon je een fles of door de wtk’s voor je in elkaar gesoldeerd blik overboord gooien met een brief voor thuis er in. De bemanning van bootjes die met je mee voeren visten ze uit het water en deden de brieven voor je op de post!

  2. Flessen post.


Plaats een reactie