Een Surinaamse zeeman op de Walletjes

Op één van de Koraal schepen voer ik met een Surinaamse 1e stuurman. Nou ja Surinaams, hij was in Suriname geboren, maar na zijn middelbare school was hij naar Nederland gekomen om op de kweekschool voor de zeevaart in Amsterdam voor stuurman te gaan leren. (In die tijd maakte Suriname nog deel uit van Nederland)
Hij vertelde dat toen hij voor het eerst naar Nederland kwam, hij zijn ogen uitkeek, en met name de vele blonde dames hadden zijn warme belangstelling.
Nu vertelde hij dat in die tijd de normen en waarden en met name ook de zeden in Nederland een stuk strikter waren dan wat hij in Suriname gewoon was.
Hij had al een paar pogingen ondernomen om een blondje te versieren, maar die verliepen niet zoals hij in Paramaribo gewend was. Na een aantal gefrustreerde pogingen, waar hij niet verder dan tot aan de voordeur gekomen was, besloot hij het om anders aan te pakken.
Hij zou en moest een nummertje maken, dus op een zekere avond trok hij de stoute schoenen aan en ging richting van de walletjes. Na een paar keer op en neer gelopen te hebben langs de verlichte ramen, en hij al zijn moed bij elkaar had gesprokkeld, had hij een keuze gemaakt. Zijn keuze was gevallen op een echte hoogblonde struise Amsterdamse temeier, die hem voor een bepaald bedrag wel aan zijn gerief wilde helpen.
Eenmaal binnen, en hij het afgesproken bedrag had voldaan, begon hij zijn kleren uit te trekken, en legde ze op een klapstoeltje wat voor de wastafel stond. Ook had hij inmiddels zijn schoenen uitgetrokken, en de dame maande hem aan tot spoed, want ze had nog meer te doen die avond.

Hij wil zijn sokken uittrekken, en madam vraagt; waarom trek je die sokken uit ? Ga je me met je tenen naaien ?
Het was dat hij al betaald had, maar zijn climax was al over, voordat hij goed en wel begonnen was.

Hij had al snel door dat het verschil in de betaalde liefde tussen Suriname en Nederland groter was dan dat hij had ingeschat. Hij had met zijn schamele levenservaring niet kunnen bevroeden dat waar de motyo’s (hoeren) in Paramaribo met plezier hun vak uitoefenden,  de prostitutie op de Walletjes tot een industrie was omgevormd, waar emotie en gevoel niet aan bod mochten komen.

Na deze armzalige ervaring is hij maar weer verder gegaan met zijn initiële en traditionele pogingen om een blond meisje te versieren, en heeft daar uiteindelijk toch ook successen behaald.


Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: